If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Проблема беше замръзналата изпускателна система, явно от насъбралия се конденз вътре...
Та днес сутринта, вдигнах колата на крик, наврях два кашона и легнах под нея, развих пробката в края на кривката, качих се в нея, завъртях веднъж, припали и на втория път бръмна!
Изчаках я да се стопли, да отвори големия кръг, качих се и смачках педала на газта няколко пъти, в резултат отзад се отпуши... Не искам даже и да коментирам кво изкара през ауспуха... Поработи около час, махнах леда с дебелина около 1см върху нея. Повъртях и дупето малко из града и ся стои послушно долу и почива, гьовендийката...
Пробката е заводско там, явно са предвидили и този евентуален проблем!
Проблема беше замръзналата изпускателна система, явно от насъбралия се конденз вътре...
Та днес сутринта, вдигнах колата на крик, наврях два кашона и легнах под нея, развих пробката в края на кривката, качих се в нея, завъртях веднъж, припали и на втория път бръмна!
Изчаках я да се стопли, да отвори големия кръг, качих се и смачках педала на газта няколко пъти, в резултат отзад се отпуши... Не искам даже и да коментирам кво изкара през ауспуха... Поработи около час, махнах леда с дебелина около 1см върху нея. Повъртях и дупето малко из града и ся стои послушно долу и почива, гьовендийката...
Пробката е заводско там, явно са предвидили и този евентуален проблем!
Колега, само да ти кажа, че в нашия град е просто наложително да изфорсираш колата преди да я изгасиш в тия студове. И при мен го имаше твоя проблем, но след престои на колата в сервиз за 1 вечер да се стопли се оправи та после с форсиране само.
Значи като сменям филтъра на една рампа в квартала, ще си източа пробката, чисто профилактично, защото както знаете на газ събира много повече конденз.Ако се сещаш можеш ли да напишеш кой номер ключ е тази пробка, за да знам какъв инструмент да си взема?
Колега, само да ти кажа, че в нашия град е просто наложително да изфорсираш колата преди да я изгасиш в тия студове. И при мен го имаше твоя проблем, но след престои на колата в сервиз за 1 вечер да се стопли се оправи та после с форсиране само.
@tito
Какво ли си нямаме вече в Русе... Вчера си оформих едно паркомясто в снега, така че предницата да ми е малко вирната да се отича назад, ако нещо остане в гърнетата...
@бобито
Няма какво да източиш оттам, тя е просто в случай, че е запушена системата и газовете не могат да излизат по редовния начин. Развива се с ключ 19 и се намира непосредствено след ламбда сондата ти!
ако се съмнявате че има водица в бензина,просто сипете малко медицински спирт 95 процента в резервоара,тои се свързва с водата и ще я изкара!не си играите!
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
ако се съмнявате че има водица в бензина,просто сипете малко медицински спирт 95 процента в резервоара,тои се свързва с водата и ще я изкара!не си играите!
Е точно това смятах да напиша и аз, колегата ме е изпреварил. Преди карах Клио 9 години, не съм сменял никога бензинов филтър и така го продадох, 6 години на бензин карах и последните 3 години - и на газ. И слагах чист спирт - какъвто ми попадне - медицински на 70 градуса или чист спирт - 95-99 градуса, по 30-50 милилитра на 20 л. бензин и никакви, ама никакви дертове. Сега на Алфата слагам на Вюрт добавка за почистване на инжекторите /JTS / и смятам да сложа скоро на Вюрт - за почистване на горивната система.
Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
46403933 Това е оригиналния номер за филтъра,демек първия,който е даден в сайта.Ако искаш номера по MANN е WK 512
Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Точно днес го смених филтъра собственоръчно Взех си на Champion , понеже старият на колата беше такъв и реших да не правя експерименти.Елементарно се сменя! Цената е 13.50
Мислех си, че със смяната на горивен филтър нещата ще се оправят,но уви. Колата си пали и работи перфектно при плюсови температури, но при минусови отказва да пали на бензин, пали само на газ, но веднага щом запали може да превключа на бензин и работи перфектно, пълна загадка!
Comment